Paz y Arte / Proyectarte

Psychosociale begeleiding en vredeseducatie aan de hand van theater

htg

Getuigenissen

“Vroeger had ik het erg moeilijk door alles wat we hadden doorworsteld. Ik dacht alleen maar aan wraak, tot ik ontdekte dat die woede als een vuurgloed in mijn handen brandde. Toen ik dat heb ingezien, voelde ik me rustiger. Ik begreep dat ik opnieuw geboren moest worden en verder moest gaan met mijn leven.”

“De oorlog heeft pijnlijke herinneringen achtergelaten in onze streek. Als jongeren zijn we ons er nog niet van bewust hoe belangrijk het is deze een plaats te geven. Dat is nochtans cruciaal, want een volk dat zijn geschiedenis niet kent, is gedoemd in dezelfde fouten te hervallen. Dankzij het project ‘Kunst en Vrede’ van PROYECTARTE kunnen wij kennismaken met de geschiedenis van onze streek en er een nieuwe betekenis aan geven.”

“In dit project ‘Paz y Arte’ gebeuren magische dingen. We voeren het toneel van het leven zelf op, van wat wij zijn. We spelen fragmenten uit ons leven tijdens de harde oorlog en ik voel hoe dat oplucht. Ik denk na over wat ik te bieden heb aan mijn streek die barst van het leven.”